Communiqué de presse.

“Pere Iu Baron, nous avons perdu un défenseur exemplaire du droit de vivre et de travailler dans un pays au service d’un peuple

Pere Iu Baron, PIB, l’agnostique croyant, a décidé de faire un dernier pied de nez à la terre catalane qu’il aimait avec les tripes et qui le faisait enrager rationnellement. Pendant plus de quarante ans de complicité politique et idéologique, nous avons suivi sa trajectoire, sa capacité pour être à la fois acerbe, gentil, altruiste, mais aussi dur envers les racistes anti-catalans et tous les autres racistes.
PIB a été de ceux qui ont fait passer un mouvement catalaniste complexé et passéiste vers l’idéologie d’un socialisme solide, la défense de la terre, la conscience des pays catalans, l’orgueil de la langue et l’indépendance.

PIB a été un militant de première ligne avec ECT (Esquerra Catalana dels Treballadors), tête de liste d’une candidature d’extrême gauche à Perpignan en 1977, militant d’OSAN (Organització socialista d’alliberament nacional), militant du collectif indépendantiste Nova Falç.
Il fut l’un des promoteurs de La Bressola, de l’école Arrels, de Radio Arrels, du magazine La Nova Falç, de la revue El Fiçó.
Il était toujours présent et actif dans les luttes pour l’emploi, pour les services publics (il était cheminot), pour l’environnement (contre les mines d’uranium à Ille sur Têt, contre les projets de centrales nucléaires de Port La Nouvelle, la lutte à Paulilles, contre la touristification, pour la défense du Canigó, de Vingrau…
Qu’il s’agisse de sa vie professionnelle ou de militant, PIB était l’exemple de la défense du droit de vivre et de travailler dans un pays au service du peuple.
Nous avons perdu un ami, un compagnon, un camarade”.

Esquerra Republicana de Catalunya Nord
Perpignan, le 18 mars 2018

—————————–

COMUNICAT ALS MITJANS DE COMUNICACIÓ

Pere Iu Baron, hem perdut un defensor exemplar del dret a viure i treballar en un país que sigui del poble

Pere Iu Baron, PIB, ha decidit, ell l’agnòstic creient, de fer un darrer pam de nas a la terra catalana que estimava amb la tripa i que el feia enrabiar racionalment. Amb més de quaranta anys de complicitat política i ideològica, hem seguit la seva acerbitat, la seva gentilesa, el seu altruisme, la seva crueltat envers els racistes anti catalans i tots els altres racistes.
PIB va ser un dels que van fer passar bona part d’un moviment català acomplexat i passeista a l’ideari d’un socialisme sòlid, a la defensa de la terra, a la consciencia dels Països Catalans, a l’orgull de llengua, a l’independentisme.

Pels que son maniàtics de les trajectòries, PIB va ser activista de primera línia a Esquerra Catalana dels Treballadors (liderant la llista municipal d’extrema-esquerrana a Perpinyà al 1977), a l’Organització Socialista d’Alliberament Nacional, a Independentistes dels Països Catalans, al Col·lectiu Independentista La Nova Falç.
Va ser un dels impulsors de La Bressola, de l’Escola Arrels, de Radio Arrels, de la revista La Nova Falç, de la revista El Fiçó;
Sempre era actiu en les lluites pels llocs de treball, pels serveis públics (era xeminot), pel medi ambient (contra les mines d’urani a Illa, les centrals nuclears de La Novélo i de Polilles, contra la turistificació, en defensa del Canigó, de Vingrau).
Tan en la seva vida laboral com militant, PIB era l’exemple del defensor del dret a viure i treballar en un país que sigui del poble.
Hem perdut un amic, un company, un camarada.

Esquerra Republicana de Catalunya Nord
Perpinyà, el 18 de març de 2018

———————————————————–
Esquerra Republicana de Catalunya Nord
11, Carrer de les fàbriques grans 66000 Perpignan
Contacte catalunyanord@esquerra.cat
FACEBOOK – TWITTER – WEB