Conferència-debat a Ceret el 21 d’abril
República Catalana, d’Abril 1931 a Abril 2018
El 14 d’abril del 1931 Francesc Macià proclamava la República Catalana, una data clau en la cronologia de la voluntat de llibertat del poble català. Aquest mes d’abril del 2018, 16 persones són empresonades o a l’exili per defensar el mateix desig de llibertat.
El dissabte 21 d’abril tindrà lloc a Ceret una conferència-debat per commemorar els fets històrics del 1931 i fer-ne una lectura a la llum de la situació actual. Serà un acte amb intervencions de caràcter històric, polític i periodístic. Serà també i sobretot un acte transversal, organitzat conjuntament per entitats i partits polítics de Catalunya Nord amb un denominador comú: el rebuig a l’onada de repressió, inculpacions, empresonaments i exilis forçats als quals assistim per part de l’estat espanyol contra Catalunya. Un acte obert a tothom, per fer memòria i exigir el dret de Catalunya a decidir del seu destí.

República Catalana, d’Abril 1931 a Abril 2018
Dissabte 21 d’abril 2018. Cinema «Le Cérétan», Ceret (Vallespir)
13 Av Georges Clemenceau, 66400 Ceret
15.30h Ofrena floral a la font Picasso
16.00h Conferència debat al cinema Le Cérétan. Intervencions: Enric Pujol, historiador a la Universitat Autònoma de Barcelona; Intervenció d’un/a representant de l’ANC; Joan Tardà, diputat ERC a les Corts de Madrid; Gérard Onesta, vice-president de la regió Occitània, antic diputat europeu per EELV, observador internacional al referèndum del 01/10; Ana Surra, refugiada d’Uruguai a Bèlgica i a França, diputada d’ERC a les Corts de Madrid; Pere Bosch, historiador, periodista, presentació de la nova revista «La República».

Entitats convocants: Assemblea Nacional Catalana, Candidatura d’Unitat Popular, Comitè de Defensa de la República Vallespir-Alberes, Comitè Solidaritat Catalana, Esquerra Republicana de Catalunya, Europe Ecologie Les Verts, Jeunes Communistes66, Joventuts d’Esquerra Republicana, Nouveau Parti Anticapitaliste, Parti Communiste Français, Unitat Catalana.