Communiqué de presse.

“Les décisions du gouvernement Macron avec l’aval des députés de «La République en Marche» font que les retraités verront leurs pensions nettes diminuées. De plus est annoncé le gel des retraites de base et complémentaires au moins jusqu’à l’an prochain. Parce qu’il faut faire payer les pauvres pendant que l’on octroie aux riches la suppression de l’Impôt sur la fortune et que l’on plafonne à 30% la taxe sur les dividendes des actionnaires (vous savez, ceux qui gagnent de l’argent en dormant). Seulement ces deux cadeaux aux riches arrivent à 4,5 milliards d’euros.

Nos retraites nous les avons payées pendant toutes nos vies de travail.

Nous soutenons également la manifestation des salariés des Établissements Hospitaliers pour Personnes Dépendantes (EHPAD), ce jeudi 15 Mars à 10,30h place de Catalogne à Perpignan. Sachant que la moyenne des retraites est entre 1 200 1 300 euros mensuels, que un EHPAD public coûte 2 000 euros mensuels et un privé 3 000, qu’à partir de 802,93 euros de ressources mensuelles, la personne âgée doit payer l’Aide Personnalisée à l’Autonomie, ce sont les familles qui doivent payer. Ce sous financement conduit à réduire les prestations de nourriture, d’attention aux personnes et médicale, d’animation.
Le personnel est en sous effectif, avec 0,6 travailleur pour une personne âgée quand pour bien faire il faut un travailleur pour une personne âgée. La précarité salariale devient la règle, les accidents du travail sont le double de la moyenne de l’état. Comme si cela ne suffisait pas, le gouvernement veut réduire de 200 millions d’euros le budget des EHPAD publics, ouvrant la porte à l’extension du secteur privé lucratif.
La manifestation des retraités se retrouvera avec celle des EHPAD place Catalogne.

Esquerra Republicana de Catalunya Nord (l’ERCn)
Perpignan, le 14 mars 2018

———–

“ERC i JERC donen suport a les dues manifestacions d’aquest dijous 15 a Perpinyà

Esquerra Republicana (ERC) i Joventuts d’Esquerra Republicana (JERC), de Catalunya Nord donem suport a les dues mobilitzacions convocades el dijous 15 de març a Perpinyà :

D’una banda la manifestació sindical unitària dels retretats d’aquest dijous a les 10h al Palau dels Congressos de Perpinyà. Les decisions del govern Macron amb l’aval dels diputats de «La République en Marche» porten els retretats a veure les seves pensions netes a la baixa. A més s’anuncia el gel de les pensions de base i complementàries fins a l’any que ve. Perquè cal fer pagar als pobres quan se regala als rics la supressió de l’Impost sus la Fortuna i se limita a 30% la taxa sus dels dividends dels accionistes (ja sabeu, els que cobren tot dormint). Només aquest dos regals als rics arriben a 4,5 miliars d’euros.. Les nostres retretes ja les hem pagades amb els nostres treballs de tota la vida laboral.

També donem suport a la manifestació dels assalariats dels Establiments Hospitalers per Persones Dependents, aquest 15 de març a les 10.30h, plaça de Catalunya a Perpinyà. Cal saber que la mitjana de les retretes és d’entre 1 200 i 1 300 euros mensuals, que un EHPAD públic costa 2 000 euros mensuals i un privat 3000 euros, que a comptar de 802,93 euros mensuals d’ingressos, l’ancià ha de pagar l’Ajut Personalitzat d’Autonomia: al final són els familiars que han de pagar.
Aquest dèficit de finançament porta a reduir les prestacions de menjar, atenció personal i mèdica, animacions. Manca d’efectiuss, amb 0,6 treballador per un ancià quan per ho fer bé cal un treballador per un ancià. La precarietat laboral esdevé la regla, els accidents del treball són el doble de la mitjana estatal. Com que n’hi ha pas prou, el govern vol reduir de 200 milions d’euros el pressupost dels EHPAD públics, obrint la porta a l’extensió del sector privat lucratiu.

La manifestació dels retretats es trobarà amb la dels EHPAD, plaça de Catalunya”.

Esquerra Republicana de Catalunya Nord
Perpinyà, el 14 de març de 2018

———————————————————–
Esquerra Republicana de Catalunya Nord
11, Carrer de les fàbriques grans 66000 Perpignan
Contacte catalunyanord@esquerra.cat
FACEBOOK – TWITTER – WEB