“Jean Marc Pujol, més aprop del FN que dels seus elegits”

Sous ce titre, Esquerra Republicana de Catalunya nous communique avec prière d’insérer :

“Lamentable i indignant ha estat l’actuació del Batlle de Perpinyà, Jean-Marc Pujol aquest dijous en el ple municipal. Davant les queixes del cap del Front National, Louis Alliot, pel fet que la consellera municipal i Vicepresidenta de la Comunitat d’Aglomeració Perpinyà Mediterrània, Anabelle Brunet, comencés la seua intervenció en català i que rebés el sosteniment, també en català, d’un altre elegit de la majoria, Brice Lafontaine, el senyor Pujol va optar per retirar la paraula a qui s’expressi en llengua catalana, donant la raó al cap de l’oposició.

L’actuació de Jean-Marc Pujol és un pas endarrere en qüestions que ja fa anys havien estat resoltes.

Recordem que l’any 2008 Enric Vilanova, regidor per Esquerra Republicana de Catalunya a l’oposició, ja va utilitzar la llengua catalana als plens municipals, amb la mateixa reacció per part del mateix líder de l’extrema dreta francesa. La diferència va ser que el batlle Jean-Paul Alduy va ignorar les protestes del FN i el regidor d’ERC va continuar expressant-se en català en tots els plens en què va intervenir.

Resulta paradoxal de veure que els mateixos arguments que fa 6 anys no eren vàlids, avui són legitimitzats pel batlle tot desautoritzant consellers municipals de la seua majoria.

Aquest acte de menyspreu a la llengua del País, és fruit d’un posicionament ideològic o de la ignorància? Per si és fruit del desconeixement, Esquerra Republicana de Catalunya li recorda que el 10 de juny de 2010 el Consell Municipal de la Vila de Perpinyà va votar i adoptar la «Carta Municipal per la llengua catalana» en la que, en el seu article 1r, reconeix oficialment el català, i en el 2n diu que cal «assegurar la presència de la llengua catalana en els diversos camps de la vida pública i social de Perpinyà».

Esquerra Republicana de Catalunya demana al batlle de Perpinyà que respecti i compleixi els acords presos pel Consell municipal que presideix i que per tant vetlli per l’aplicació de la «Carta Municipal per la llengua catalana», impulsant el compliment d’aquesta, començant per rectificar la seua decisió de dijous passat i que garanteixi la llibertat d’expressió de tots aquells consellers municipals que desitgin expressar-se en la llengua del País.

Finalment, Esquerra Republicana de Catalunya vol expressar la seua solidaritat amb A. Brunet i B. Lafontaine i els anima a continuar, en propers plens municipals, a seguir contribuint en la normalització i presència de la llengua catalana en la vida pública i social de Perpinyà”.

 

Â