Ollada republicana, ollada contra la repressió

Communiqué de presse.

“Diumenge 11 de febrer un centenar de persones han participat a l’ollada republicana organitzada per Catalunya Nord per la independència.

A les 10 del matí un grup de persones ha fet una marxa groga pels carrers de la commune de Bouleternère. Una descoberta dels carrers i de la història d’aquest vilatge del Rosselló, una manera de donar visibilitat a la repressió que pateix Catalunya per part dl govern espanyol.
Una passejada sota vigilància de la “gendarmerie”.

A les 13h un centenar de persones compartien l’ollada abans de passar a l’acte important, a la connexió amb el Lluís Puig, el Conseller de Cultura del Govern Legítim de Catalunya.

Lluís Puig Conseller de Cultura del Govern Legítim de Catalunya :
Avui refugiat a Bèlgica, continua fent viure la República Catalana amb el President Carles Puigdemont, i els Consellers Clara Ponsatí, Meritxell Serret i Toni Comin.

Lluís Puig era director general de Cultura Popular dins del departament de Cultura el 2011 fins el 5 de juliol del 2017 dia que va acceptar assumir el càrrec de Conseller de Cultura.
Un càrrec que ha assumit des del despatxos de Barcelona fins el 28 d’octubre i que continua portant des de llavors des de Bèlgica.

La connexió ha durat uns 20 minuts i s’ha tingut de tallar per culpa d’un problema tècnic.
Amb 20 minuts el Lluís Puig ha dibuixat la situació actual, les dificultats de comunicació i de lligams amb els Consellers empresonats i les esperances de futur.
Ha respost a unes qüestions del públic abans d’acomiadar-se.

L’ANC vol agrair tota la gent que ha fet possible aquest acte.
Agrair tot primer la municipalitat de Bulaternera que ha deixat la sala de festes i que nos ha honorat de la seua presència tot al llarg del dia.
Agrair aquests qui han preparat l’ollada, el tècnic per a connectar amb Bèlgica, el Matias Mazarico que ha animat l’acte amb un flabiol i una bota de vi muscat, i el centenar de persones qui han participat.

Catalunya Nord per la Independència”.

 

 

sdr

 

sdr

 

sdr