twitter    RSS  

bis carulla

Ramon Faura i Labat obtient le Prix d’Action Civique décerné par la Fondation Lluís Carulla depuis 1983. La dernière primée nord-catalane est Daniela Grau, en 2007, que Ramon a toujours considéré comme un exemple tant pour son patriotisme comme pour sa militance.

Ce prix est destiné à valoriser la tâche de personnes qui travaillent au service de l’identité nationale catalane dans l’enseignement, les médias, les sciences, l’art, la culture populaire, la musique, le théâtre, l’économie, le droit, l’action sociale et civique, etc.

Le jury du Prix d’Action Civique est composé d’Antoni Bassas (journaliste de radio et télévision), Mariona Carulla (Présidente de la Fondation Orfeó Català – Palau de la Música Catalana), Damià Pons (écrivain politique majorquin), Joaquim Coello (Président de la Fondation Carulla) et Vicent Partal (journaliste valencien). La Présidente du Parlament de Catalogne, Carme Forcadell, présidera cette soirée de gala où seront remis les prix Baldiri i Reixac, Lluís Carulla, d’Action Civique, d’Education et Francesc Candel tous décernés par la Fondation Carulla le jeudi 2 mars 2017, à 19h, dans le mythique Ateneu Barcelonès (rue de la Canuda, à Barcelone).

Depuis 2001, à travers l’association des Anges de la Terre, Ramon FAURA a imaginé et coordonné des projets variés (…) pour « recatalaniser » la Catalogne Nord.

La portée des Anges de la Terre va du sport catalan en créant un groupe de supporters de l’USAP et des Dragons Catalans qui a participé à la création d’une dizaine de « penyes » dans tous les Pays Catalans (2001-2009 ), à de la musique en catalan avec la création en 2010 d’un collectif de musiciens qui compte avec la participation de centaines de musiciens principalement de la Catalogne Nord.

Ramon FAURA a mené des projets comme les diables de Perpignan (2008-2009); “Descobrir Catalunya” pour faire découvrir les fêtes populaires catalanes comme la Trobada du Canigou ou les Fêtes de l’Ours; campagne pour le catalan à la SNCF ; festivals “Sant Jordi Jove” (2005-2008) et «Setmana per la llengua » (2007-2012); “Nits de Poesies” depuis 2006; “Cine’Cat” en coopération avec le cinéma Castillet (2008-2012); coopération avec divers magazines et associations dans tous les Pays Catalans; professeur de catalan à l’Université de Perpignan et dans les écoles ; etc.

Ramon FAURA a été à plusieurs reprises candidat aux élections municipales, législatives, cantonales et européennes. Il a obtenu le meilleur résultat pour un candidat « catalaniste » en Catalogne du Nord avec 7,7% dans le centre de Perpignan, “malgré l’opposition du maire et du président du Conseil Général des P-O de l’époque” comme Llorenç PLANES, président historique d’Unitat Catalana (UC) et référent politique catalaniste de Ramon FAURA, lui a dit un jour.

_________________________________________

Premi d’Actuació Cívica per en Ramon FAURA i LABAT (Talteüll, Rosselló, 1979)

  • Els premis es lliuraran el proper 2 de març, a les 19h, a l’Ateneu Barcelonès en presència de la presidenta del Parlament Carme Forcadell.

 

Ramon Faura i Labat obté el Premi d’Actuació Cívica atorgat per la Fundació Lluís Carulla des del 1983. L’última guardonada nord-catalana és la Daniela Grau, en 2007, que Ramon sempre ha mirat com un exemple pel seu patriotisme i la seva militància. 

Aquest premi és destinat a fer conèixer i distingir la tasca de persones que han actuat i actuen al servei de la identitat nacional catalana en els diversos àmbits de la vida i de la relació humana, com ara l’ensenyament, els mitjans de comunicació, les ciències, l’art, la cultura popular, la música, el teatre, l’economia, el dret, l’acció social i cívica, etc.

El jurat dels Premis d’Actuació Cívica és integrat per Antoni Bassas (periodista de ràdio i televisió), Mariona Carulla (presidenta de la Fundació Orfeó Català – Palau de la Música Catalana), Damià Pons (escriptor i polític mallorquín), Joaquim Coello (president de la Fundació Carulla) i Vicent Partal (periodista valencià). La presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, presidirà l’acte de lliurament dels premis Baldiri Reixac, Lluís Carulla, d’Actuació Cívica, d’Educació en el Lleure i Francesc Candel tots atorgats per la Fundació Carulla el dijous 2 de març del 2017, a les 19 hores, en el mític Ateneu Barcelonès (carrer de la Canuda, 6, de Barcelona). L’acompanyaran el president de la Fundació Carulla, Joaquim Coello, i la directora general de la Fundació, Marta Esteve. La periodista Ariadna Oltra conduirà el lliurament dels premis.

Des del 2001, a través de l’associació Angelets de la Terra, en Ramon va imaginar i coordinar varies projectes sempre amb l’objectiu de trencar la maleïda frontera que ens van imposar els francesos i els espanyols, i de recatalanitzar la Catalunya Nord malmesa per més de 3 segles de colonització per un Estat francès que sempre ha menyspreat les nacions que en formen part.

L’àmbit d’actuació dels Angelets de la Terra va de l’esport català amb la creació d’una penya de la USAP i dels Dragons Catalans que va facilitar la creació d’una desena de penyes arreu dels Països Catalans (2001-2009), fins a la música en català amb la creació, en 2010, d’un col·lectiu de músics per la llengua que compta amb la participació de centenars de músics principalment de Catalunya Nord.

Ramon va portar projectes com els diables de Perpinyà (2008-2009); “Descobrir Catalunya” amb autobusos per la trobada del Canigó, la festa de l’Os; campanya pel català a la SNCF; festivals de la “Sant Jordi Jove” (2005-2008) i de la “Setmana per la Llengua” (2007-2012); “Nits de Poesies” des del 2006; “Cine’Cat” en col·laboració amb el cinema Castillet (2008-2012); col·laboracions amb diverses revistes i entitats arreu dels Països Catalans; professor de català en la Universitat i les escoles de Perpinyà; etc.

Ramon va ser candidat diverses vegades a les eleccions municipals, cantonals, legislatives i europees. Va aconseguir el millor resultat per un catalanista a Catalunya Nord amb 7,7% en el centre de Perpinyà, malgrat tenir l’alcalde i el president departamental en contra com li va comentar el seu referent polític, en Llorenç Planes (president històric d’Unitat Catalana).

Article précédentP-O : la situation économique départementale continue de se dégrader... Article suivantP-O : la présidente d'Entr'Aide Catalane adresse une Lettre Ouverte sur la Condition féminine dans le département en interpellant les élu-e-s

Calendrier

avril 2024
L M M J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Agenda